Despre mine


Sunt Radu Simionescu, am 25 ani si m-am nascut in orasul “aurului negru”, Ploiesti.

Inca din copilarie, mi-am ghidat actiunile avand in vedere vorbele lui Mahatma Gandhi „Fii tu insuti schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume”. Tocmai de aceea in orice decizie pe care am luat-o, am investit perseverenta, energie si curaj, luptand intotdeauna pentru victorie. Experienta pe care am acumulat-o pe parcursul anilor, atat prin activitatile extra cat si intra curiculare, reprezinta acel sine qua non pentru viitorul meu academic si profesional, intarit prin ambitie si determinare.

In prezent imi investesc timpul si energia in cele doua domenii care ma pasioneaza:

In educatie: pentru ca doresc sa impartasesc din experienta mea tinerilor, astfel promovand o scoala non-formala, prin intermediul mai multor proiecte educationale, al caror scop principal este dezvoltarea participarii publice si a creativitatii.

In politica: deoarece cred cu tarie in exemplul personal, cred ca pot schimba mentalitati si promova o altfel de politica.

Sunt convins ca fiecare persoana este importanta si are ceva de spus si de aceea imi place sa interactionez cu cat mai multa lume, sa particip la diverse evenimente si sa observ lucrurile care sunt intr-adevar importante pentru noi.

Scurt si la obiect:

Educatie Academica:

De curand am terminat un program masteral de cercetare in Guvernare si Politici Public la Universitatii din Manchester (Marea Britanie), unde am beneficiat de un grant din partea Fundatiei Familiei Ratiu.

Am absolvit Universitatea din Manchester (Marea Britanie), unde am urmat programul Stiinte Politice si Relatii Internationale. Am fost beneficiarul “Bursei Speciale Guvernul Romaniei”.

Am absolvit Colegiul National “Mihai Viteazul” Ploiesti, profil matematica-informatica.

Educatie non-formala:

In 2010 am obtinut certificatul de formator, in urma absolvirii modulului Train the Trainers, eliberat de Consiliul Europei (Strasbourg-Franta). In 2011 am absolvit si cursurile Institutului National Democrat, programul Formare de Formatori in domeniul participarii politice, pentru ca in iunie 2012 sa obtin si recunoasterea din partea Ministerului Muncii si a Ministerului Educatiei si Cercetarii.
Am fost membru al Parlamentului European al Tinerilor (2007-2012), participand la 27 de sesiuni si prezidand doua dintre acestea la Paris (Franta) si Targu-Neamt (Romania).

Am participat la prima simulare a Parlamentului Romaniei, proiect al Asociatiei Pro Democratia (2007)

Experienta profesionala:

In prezent sunt presedinte al Asociatiei EURO SPIRIT, organizatie ce isi propune sa promoveze educatia non-formala, dezvoltand deja proiecte cu unitatile scolare din judetul Prahova.

De asemenea lucrez ca trainer si consultant, fiind implicat in mai multe proiecte si organizatii non-guvernamentale ce isi propun sa promoveze valorile europene in Romania.

In 2010, mi-a fost publicata la Editura Lambert Academic Publishing cartea “Romania after the 2007 European Union Enlargement: The Political Parties, The National Minorities, The Reforms”. In ianuarie 2012 am reusit sa public o a doua carte, de data aceasta in limba romana, despre istoria bulevardului ploiestean, intitulata Batranul Bulevard si tiparita de editura Grafo Anaytis.

In acelasi an am fost ales membru al Uniunii Studentilor din cadrul Universitatii din Manchester, cea mai mare organizatie studenteasca din Marea Britanie.
In 2007 am fondat Asociatia Studentilor Romani prima organizatie romaneasca din Manchester (Marea Britanie), fiind presedinte al organizatiei pana in 2009. De asemenea am fost ales trezorier al Asociatiei Studentilor Est-Europeni din Manchester.

La 19 ani, am fost ales Coordonator al Regiunii Muntenia si Vicepresedinte al Parlamentului European al Tinerilor, filiala din Romania.

In 2005 am fost ales presedinte al Consiliului Elevilor, din Colegiul National “Mihai Viteazul” Ploiesti si membru al Consiliului Local al Tinerilor din Municipiul Ploiesti. Prin aceasta pozitie am fost reprezentatul elevilor in cadrul consiliului profesoral si consiliului de administratie al scolii.

Experienta politica:

In septembrie 2012 am decis sa ma inscriu in Forta Civica, partidul condus astazi de fostul Prim-Ministru al Romaniei, Mihai Razvan Ungureanu. Motivele deciziei mele sunt numeroase, dar cel mai important a contat prestanta si activitatea profesionala si academica a liderului.

Din octombrie 2012 am fost numit Presedinte al Organizatiei de Tineret si Studenti a Filialei Prahova a Fortei Civice fiind din iunie 2013 Presedinte al Organizatiei de Tineret si Studenti Forta Civica.

La inceputul anului 2012 in urma unui conflict intern aparut in filiala PNL Prahova, am fost propus pentru excludere motivul invocat fiind participarea la un interviu pentru pozitia de Consilier de Stat la Administratia Prezidentiala. In urma acestui incident am decis sa demisionez din acest partid dupa 8 ani de munca.

In 2011 am fost ales Ofiter International al Cluburilor Studentesti Liberale. Prin aceasta pozitie am avut sansa si onoarea sa lucrez cu oameni din alte tari, astfel participand la schimbarea de azi, pentru viitorul de maine.

In 2010 am fost ales presedinte al Tineretului National Liberal, organizatia Ploiesti. Impreuna cu echipa aleasa am organizat proiecte umanitare, culturale si educationale. De asemenea sunt membru al Biroului Politic Municipal al Partidului National Liberal Ploiesti si membru al Biroului Politic Judetean al Tineretului National Liberal Filiala Prahova.

In aprilie 2010, am fost ales membru al Biroului Politic National al Cluburilor Studentesti Liberale (CSL Romania). Din aceasta postura sunt insarcinat cu educatia non-formala si programele de training ale CSL.

In perioada 2004-2006 am fost presedinte al Asociatilor Colegiale Liberale Prahova, organizatie apolitica dar afiliala Partidului National Liberal Filiala Prahova.

Experienta internationala:

De curand am terminat un program masteral de cercetare in Guvernare si Politici Public la Universitatii din Manchester (Marea Britanie), unde am beneficiat de un grant din partea Fundatiei Familiei Ratiu.

In urma unei burse oferite de Guvernul Romaniei, in perioada 2007-2010 am urmat cursurile Universitatii din Manchester, Facultatea de Stiinte Politice si Relatii Internationale.

In 2010, am urmat la Strasbourg (Franta) programul « Train the Trainers », organizat de Consiliul Europei in colaborare cu International Federation of Liberal Youth (IFLRY).

Fiind membru al Parlamentului European al Tinerilor am participat la 27 de sesiuni parlamentare in Austria, Bulgaria, Finlanda, Franta, Grecia, Marea Britanie, Romania, Spania, Ungaria si Turcia.

In perioada 2005-2007 am participat la trei schimburi interculturale, prin programul Comenius, in Germania, la Rendsburg, in Franta, la Montargis si in Polonia, la Biecz.


0 Comentarii

Link-uri

  1. Interviu cu Radu Siomionescu organizatorul FreeFest 2011 | waven.ro - [...] Euro Spirit organizator principal al FreeFest 2011. Radu este ploieștean, are 23 de ani și un CV interesant pentru …
  2. Waven.ro – Blog de la Ploiești » Interviu cu Radu Simionescu organizatorul FreeFest 2011 - [...] Euro Spirit organizator principal al FreeFest 2011. Radu este ploieștean, are 23 de ani și un CV interesant pentru …